Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Пленка На Окна Вид Изнутри

Вплив різних хімічних сполук на плівку та на процес встановлення

Дата публікації:15.02.2018

Обклеювання скла тонуючою або броньованою плівкою - найбільш популярний засіб для швидкого і не дуже витратного перетворення автомобіля або приміщення.

За рахунок зручності роботи з даним матеріалом легко забезпечити захист салону від яскравих сонячних променів, домогтися оригінального стилю і презентабельного вигляду авто.

Поклейка сонцезахисних та протиударних плівок на вікна надає склопакетам нових властивостей, робить їх тепловідбиваючими або антивандальними.

Як і у всякій справі, необхідно враховувати деякі моменти, які відомі не всім інсталяторам.


Гас, нашатир: вплив на плівку для авто та вікон

Використання хімічних речовин може прискорити процес встановлення плівкового покриття або навпаки «гальмувати» цей процес.

Наприклад:

● Гас. При нарізанні великого і товстого скла використовується гас для змочування лінії відрізу. Це істотно полегшує процес різання, мінімізується можливість тріщин, розломів. «Мінус» - залишки гасу залишаються на склі назавжди. Це пояснюється наявністю в гасі елементів, які погано розчиняються в будь-яких миючих засобах. Крім того, гас має властивість надплинності і прагне розповзтися по всій поверхні скла. Навіть мінімальні залишки гасу на склі (особливо по краях) заважають якісній поклейці сонцезахисної або протиударної плівки. Може статися відшаровування плівки по краю скла. Щоб цього уникнути, потрібно наклеювати матеріал на ту сторону, на якій не проводилась різка скла.

● Нашатир. Перед встановленням плівки не рекомендується очищати поверхню миючими засобами з нашатирним спиртом (аміаком). У разі використання таких засобів, адгезив (клей), що використовується при виробництві сонцезахисних, тонованих, декоративних плівок, деактивується. Залишки нашатирю на склі можуть привести до нерівномірного наклеювання плівки.

Важливо: Зверніть увагу на покупку миючого засобу для скла! Не можна використовувати, наприклад, "Містер Мускул" для очищення скла, так як цей засіб містить нашатирний спирт (аміак).

Для наклеювання плівки використовуйте нейтральний мильний розчин (на 1 л води кілька крапель нейтрального засобу для миття посуду). Не намагайтеся знежирити додатково скло за допомогою спирту або інших речовин! Механічна чистка скла повинна проводитися тільки професійними скребками по мильному розчину.

Додаткові чинники, які необхідно враховувати при встановленні плівки:

Металізований шар на віконну плівку від сонця наноситься методом електронного проміня або плазмового розряду (спатерна технологія). У першому випадку плівка краще пропускає пари води, вода швидше випаровується і плівка після наклеювання висихає майже повністю за 24-36 годин. У другому випадку - протягом 3-4 тижнів.

Тому, особливо важливо, при обклеюванні скла авто або вікон плівкою ретельно вичавлювати воду, не роблячи пропусків. Таким чином, можна уникнути або значно зменшити кількість повітряних і водяних лінз під плівкою, знизити ймовірність відшаровування плівки з поверхні, прискорити процес адгезії.

Слід також звертати увагу на температурний режим в приміщенні, де була наклеєна плівка. Адгезія клею відбувається швидше, якщо в приміщенні не менше 20C і не висока вологість.

Детальніше про терміни адгезії читайте статтю в нашому блозі.

Залишилися питання щодо нюансів встановлення тонуючої плівки на автомобіль або вікна - телефонуйте консультантам «GlobalFusionUkraine»: 

(050) 543-43-90 та  (097) 504-01-01.


Ще статті

Я хочу

Відправити