Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Защитные Пленки Для Архитектурного Стекла

Що обрати: тоновану темну або світловідбиваючу плівку на вікна? Поради на прикладі плівки BLK «чорний глянець»

Дата публікації:10.03.2017

Нещодавно до нас за консультацією звернувся господар помешкання, який обклеїв великі фасадні вікна в своєму нічному клубі непрозорою чорною плівкою (аналог - BLK-1 «чорний глянець»). Проблема полягала в тому, що після встановлення матеріалу на склопакетах з'явилися тріщини. Виникає питання: чи стала непрозора чорна плівка причиною руйнування склопакета?

Дана стаття написана спеціально для дилерів, що займаються реалізацією та монтажем плівок FUSION. У ній зібрані корисні рекомендації, за допомогою яких інсталятори плівок зможуть порадити замовникам матеріал, максимально відповідний поставленим завданням.

Мета встановлення плівки на скло вікон

Проблеми, при яких клієнти замовляють наклеювання плівки на склопакети:

Перегрів приміщення

Кращий спосіб ефективно вирішити цю проблему - купити на вікна архітектурну сонцезахисну плівку. Цей матеріал найкраще встановити всередину склопакета, на звернене на вулицю скло. Тільки в цьому випадку плівка відповідає поставленим завданням на 100%.

Для обклеювання скла у звичайному склопакеті (без заповнення газом, додаткового напилення) підійде практично будь-яка світловідбиваюча плівка:

✓ дзеркальні плівки (G-M20, G-M-35);

✓ спатерні плівки з будь-яким відсотком затемнення і поглинання сонячного тепла (G-NE20, G-NE35) та ін.

Ці плівки необхідно клеїти на етапі виготовлення склопакета.

Якщо склопакет вже встановлено, радимо вибрати екстер'єрні сонцезахисні плівки для вікон: G-M20 XT, G-M35 XT. Дані плівки встановлюють на скло з боку вулиці. Єдиний «мінус» - термін гарантії з моменту монтажу становить всього 2 роки. Для поклейки плівки або заміни матеріалу доведеться зняти склопакет, що є досить трудомістким процесом. Тому замовники часто встановлюють світловідбиваючі плівки на звернене до кімнати скло.

При інсталяції матеріалу з боку приміщення, слід знати, як плівка впливає на скло. Якщо матеріал підібраний грамотно, то проблеми виникають вкрай рідко. Але при непрофесійному виборі сонцезахисної плівки для вікон, на скляній поверхні в результаті термошоку (TSF) можуть з'явитися тріщини або скло стане виконувати функції нагрівального приладу.

Приклад неправильно підібраного матеріалу: для внутрішнього монтажу вибирається темна пофарбована плівка з великим відсотком поглинання сонячної енергії і недостатнім коефіцієнтом відображення, що сприяє сильному нагріванню скла.

Ключова характеристика при виборі сонцезахисної, тепловідбиваючої, тонованої плівки - співвідношення коефіцієнта поглинання і відображення сонячного тепла.

Перегляд приміщення

Найчастіше, щоб приховати кімнату від «глядачів», на вікна встановлюють найтемнішу дзеркальну плівку. При цьому не береться до уваги, що будь-яка така плівка «дзеркалить» тільки в певну сторону (тобто «дзеркало» буде  з боку, де більше світла). При включеному в кімнаті освітленні всі дзеркальні або тонувальні плівки будуть просвічуватися.

Тому, щоб надійно приховати приміщення від «сторонніх очей» (наприклад, роздягальню, ванну кімнату, санвузол), радимо використовувати матову плівку. Через скло, обклеєне такою плівкою, по обидва боки буде видно тільки розмиті контури предметів або людей.

Висновок: перед тим як купити і поклеїти світловідбиваючу плівку на вікна від сонця або перегляду, слід попередньо оглянути приміщення і віконні конструкції, на які планується встановлення матеріалу.

Які фактори посилюють внутрішню напругу на поверхні скла?

Внутрішня напруга в склі посилюється в наступних випадках:

1. При поглинанні сонячної енергії скло нагрівається і, відповідно, розширюється. У разі зниження температури (у вечірній час, холодні періоди) скло охолоджується і, як результат, стискається. Якщо скло в масі є неоднорідним, то всередині нього виникає внутрішня напруга, що може стати причиною його руйнування. Тому радимо купувати скло тільки у авторитетних виробників, які гарантують однорідність і якість своєї продукції.

2. Скло може зруйнуватися, якщо воно встановлено в раму з дуже жорсткими контурами (наприклад, рама зроблена з металевого куточка без використання амортизуючих прокладок). При нагріванні скла такої контур буде перешкоджати його розширенню і, отже, приводити до появи тріщин.

3. Нерівномірне нагрівання скляної поверхні також призводить до посилення внутрішньої напруги в склі. Причиною нерівномірного нагрівання може стати затінення частини скла навісами, деревами та ін. Тобто коли межа світла і тіні проходить безпосередньо по скляній поверхні.

Оцінюючи можливості виникнення в склі внутрішньої напруги, важливо враховувати такі моменти, як: товщина, кут нахилу і форма скла, а також розмір вікна, кут піднесення сонця та інші нюанси.

Поради щодо вибору типу плівки

Перед тим, як купити дзеркальну, тонувальну або сонцезахисну плівку для вікон, зверніть увагу на такі моменти:

✓ Тип скла: тоноване, тоноване дзеркальне, звичайне (прозоре), вітринне.

✓ Характеристики і «вік» скління.

✓ Причини руйнування (якщо скло має тріщини і відколи).

✓ Вид ущільнення: прокладки (еластичні, тверді), замазка та ін.

✓ Зовнішнє затінення: навіси над вікнами, дерева, глибокі ніші і т.п.

✓ Внутрішнє затінення: штори, жалюзі, гардини і т.п.

✓ Профіль вікна: сталевий, алюмінієвий.

✓ «Вік» архітектурної споруди.

✓ Якість підгонки скла у вікні.

Важливо також врахувати, чи відповідає товщина скла товщині рами.

Як правильно наклеїти плівку?

Рекомендації по встановленню на прикладі плівки ВLK ( «чорний глянець»):

● Розмір скла / склопакета (при обклеюванні стандартного вертикального скління) - до 2,5 м2.

● На скло: прозоре одинарне встановлювати матеріал слід з обережністю; на тоноване одинарне - не рекомендоване; на тоноване одинарне з підвищеним ступенем світловідбивання - можна.

● Склопакет:  2  прозорих скла - обклеювати плівкою BLK не можна;  2 прозоримх скла + заповненням газом або наявністю LOW-E скла - не можна;  2 тонованимх скла - не можна;  2 тонованимх скла з підвищеним ступенем відбиття сонячної енергії - можна.

Для плівки BLK визначальними коефіцієнтами, беручи до уваги можливість термального шоку, є:

✓ Поглинання сонячної енергії - 88%

✓ Відбиття сонячного тепла - 11%.

✓ Пропуск сонячного світла - 1%.

За даними характеристиками видно, що матеріал відрізняється великим поглинанням сонячного тепла, що може стати причиною виникнення термошоку.

Висновок: непрозорою декоративною плівкою BLK-1 ( «чорний глянець») не можна обклеювати прозоре скло у склопакетах, тим більше з боку приміщення. Даний матеріал призначений для внутрішнього встановлення на скляні двері, кабінки, перегородки, елементи меблів.

Залишилися питання, як купити або правильно клеїти дзеркальну, світловідбиваючу, тоновану плівку для вікон, який матеріал краще вибрати для встановлення на скло вікна - зв'яжіться з менеджером компанії «Global Fusion Ukraine» за телефонами в Києві:

(044) 222-72-11- купити сонцезахисну плівку

(097) 504-01-01- консультації по встановленню, розрахунок замовлення

Ще статті

Я хочу

Відправити