Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Тонировка Авто По Госту

Тонування скла авто (заднього, водійських, лобового) згідно ГОСТу 5727-88

Дата публікації:17.09.2016

Перш ніж купити для авто тонуючу  плівку, автоводіям України важливо дізнатися, який рівень затемнення скла дозволений ГОСТом 5727-88. Встановлення забороненого українським законодавством тонування може привести до штрафу від патрульної поліції і навіть позбавлення водійських прав на 3-6 місяців (при повторному порушенні протягом року). Отже, плівку в будь-якому випадку доведеться або повністю зняти, або замінити іншою.

Яки плівки згідно ГОСТу 5727-88 дозволені для тонування лобового, заднього та водійского скла?


Допустимий рівень затемнення скла машини детально прописаний в Гості 5727-88.

Вимоги до тонувальних плівок для скла автомобілів, які допоможуть водіям Києва та інших міст України купити правильний матеріал для тонування:

ЛОБОВЕ СКЛО

Для лобового скла авто можна купити і встановити тонувальну плівку зі светопропусканням не нижче 75%.
Верхню частину лобового скла дозволено обклеїти затемнюючою плівкою шириною 140 mm. В даному випадку рівень світлопропуска не нормується.

БОКОВЕ СКЛО

На бокове скло дозволена поклейка плівки зі світлопропуском від 70%.

ЗАДНЄ СКЛО          

Для тонування заднього скла автовласники Києва та України можуть замовити  плівку з будь-яким рівнем світлопропускання.


Зверніть увагу, щоб  затемнити автомобільне скло не можна використовувати дзеркальну архітектурну плівку.

Визначення відповідності тонування лобового, водійського скла ГОСТу 5727-88

Щоб визначити рівень світлопропускання тонування авто, співробітники патрульної поліції використовують спеціальний портативний прилад - «Блік». Він може працювати при напрузі 12 ± 6В, тому його, як правило, підключають до електричного прикурювача.

Умови для вимірювання кількості світлового потоку, який пройшов через скло з тонувальною плівкою:

  • Температура повітря повинна бути  20 ° С (± 5 ° С).
  • Вологість повітря - від 60% (допустима похибка - ± 20%).
  • Атмосферний тиск - від 80 до 106 кПа.

Час доби на роботу приладу не впливає. Але його не можна використовувати в морозну, дощову погоду.

Вимоги до приладу «Блік»

«Блік»  повинен бути атестований Науково-технічною комісією з метрології та вимірювальної техніки. Після кожної успішної перевірки (зобов'язана проходити раз на рік) прилад опечатують, а потім видається свідоцтво про держперевірку з відбитком особистої пломби перевіряючого.

Дане свідоцтво і паспорт пристрою знаходяться у відділенні поліції. А вимірювач оснащується етикеткою, на якій вказано число наступної держперевірки. Якщо дата атестації прострочена або порушені пломби, водій має право протягом 10 днів опротестувати результати приладу. Для цього власнику авто потрібно написати скаргу до відповідного відділення поліції, а потім пройти повторне вимірювання.

Поради, як купити тонувальну плівку для авто 

Крім рівня світлопропускання, при закупівлі матеріалу рекомендуємо звернути увагу на наступні моменти:

✓ Скільки коштує тонувальна плівка. Дешевий продукт, як правило, є низькоякісним. Особливо уважно потрібно поставитись до покупки тонувальної плівки в маленьких рулонах по 3 метри. Як правило, це плівка не дуже високої якості, яка швидко втратить колір або піде плямами. Автомобілі з таким неякісним тонуванням ще зустрічаються на дорогах України. Тільки професійна тонувальна плівка для автомобіля за адекватною ціною буде виглядати бездоганно і прослужить довго (за умови, якщо поклейка виконувалася професійно і якісно).

✓ Який завод виробляє плівку. Радимо використовувати тільки матеріали торгових брендів з хорошою репутацією (наприклад, FUSION). Якість і властивості цих плівок вже перевірені професійними тонувальниками.

✓ Чи є на продукт відповідні сертифікати. Вартість тонувальної плівки, яка пройшла атестацію в Євросоюзі і Україні, вище непротестованого матеріалу. Вибір і обклеювання тонувальною плівкою відповідно до сертифіката світлопропуска гарантує безпеку  та ідеальний зовнішній вигляд машини. Хочете отримати більше інформації, яку тонуючу плівку краще купити для авто, яка буде ціна тонування скла в Києві, як затонувати машину самостійно - зверніться до компанії «Global Fusion Ukraine» за тел .:


(044) 222-72-11- продаж тонувальної плівки

Ще статті

Я хочу

Відправити