Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Поклейка Солнцезащитной Пленки На Окна

Як наклеїти сонцезахисну плівку на вікно?

Дата публікації:12.09.2016

Якісне встановлення сонцезахисної плівки на вікно - трудомісткий процес, що вимагає наявності спеціальних інструментів, професійних навичок і досвіду. Найкраще доручити тонування або монтаж захисної плівки кваліфікованим інсталяторам, які знають всі нюанси даної операції і дають гарантію на свою роботу.

Але якщо ви вирішили наклеїти сонцезахисну плівку на вікно самостійно, прочитайте інструкцію, як правильно це зробити. Тільки якісно встановлена плівка прослужить максимально довго і буде виглядати бездоганно.

Інструменти для встановлення сонцезахисної плівки на вікно

Для монтажу плівки використовують наступний набір інструментів:

НОЖ

Необхідний для розкрою плівки. Рекомендують використовувати ніж від японського виробника: OLFA «A» (SMT-66) або OLFA SILVER (SMT-65). Він робить абсолютно рівний і акуратний різ, без пошкоджень і зазубрин​

ШКРЕБКИ

Призначені для механічного чищення скла. Радимо взяти шкребки: Triumph SMT-51 (6 ") і SMT-106 (3"). Вони видаляють всі забруднення (засохлу фарбу, частинки​, що прилипли ), не залишаючи на скляній поверхні подряпин.​

ДВІРНИК  

ТА  ЗМИВКИ

Тримач для шкребків (SMT-12) зі змивкою в профілі (SMT-17 або SMT-15) допомагає видаляти установчі та миючі розчини з поверхні скла і плівки.​

ВИГОНК И

Пропонуємо купити вигонки DELUXE:
-  для видалення з-під плівки залишків води - SMT-23 або SMT-21;
-  для приклеювання країв матеріалу - SMT-45 або SMT-39.

З їх допомогою плівка добре «лягає» на скло.


ДОДАТКОВИЙ ІНСТРУМЕНТ

 

Щоб наклеїти сонцезахисну плівку на вікно, також знадобиться такий інструмент як:
-  лінійка (1,5 m);
-  кутник;
-  маркер (SMT-32) або олівець;
-  розприскувач (ручний або помповий);
-  паперові серветки (без ворсу);
-  нейтральний шампунь;
-  губка.
Воду для встановлення плівки бажано використовувати відфільтровану або дистильовану. У ній не повинно бути ніяких механічних домішок (піску, іржі).


 


Важливо використовувати для встановлення  на вікно сонцезахисної плівки інструменти від надійних торгових марок. Саморобні та низькоякісні пристосування залишають на склі подряпини, повітряні бульбашки та інші дефекти.

Як приклеїти на скло сонцезахисну плівку: інструкція

Цей процес  включає ряд послідовних заходів. Перш за все необхідно підготувати приміщення, в якому буде відбуватись монтаж плівки. Воно повинно бути: сухе, чисте і захищене від протягів, щоб дрібні частинки пилу з повітря не потрапили під плівку. Температура в кімнаті - не вище + 30 ° С і не нижче + 10 ° С. Рекомендована вологість повітря - від 20 до 80%.

Детальний інструктаж, як правильно клеїти на вікна сонцезахисну плівку:

Етап №1. Розкрій плівки

Розкрій плівки робиться  за допомогою лінійки і розкрійного ножа на ідеально рівному столі. Ширина і довжина листа повинні відповідати розмірам скла + по 10 mm на прирізання з кожного боку (або 15 mm при монтажі плівки на склопакет, що стоїть у віконній конструкції).

Якщо планується тонування відразу декількох вікон, пронумеруйте маркером кожен розкроєний шматок відповідно до схеми розміщення вікон. Це допоможе уникнути помилок і заощадить час.

Етап №2. Чищення скла

Щоб добре очистити поверхню скла, потрібно:

✓ Зробити розчин: 0,5 л води змішати з 3-4 краплями нейтрального шампуню. Пропорція може змінюватися в залежності від жорсткості води.

✓ Налити розчин у розприскувач і розпилити рідину на скло. Розтерти губкою мильний розчин по поверхні скла.

✓ Очистити скло від налипших частинок, засохлої фарби і бруду. Для цього знадобиться шкребок з металевим лезом. Чищення повинне бути виконане в 2-х напрямках: вертикальному та горизонтальному.

✓ Протерти паперовою серветкою край скла для усунення забруднень і пилу.

✓ Розпилити на скло ще раз приготовлений розчин. Пройтися 3-4 рази по скляній поверхні гумовим двірником в горизонтальному і вертикальному напрямках. Після кожного проходження радять мити інструмент чистим розчином.

✓ Не використовуйте для чищення скла готові засоби, що містять нашатир (наприклад, «Містер Мускул»). Залишки нашатирного спирту можуть деактивувати клей на плівці, і вона погано приклеїться.

Після того, як дані процедури будуть виконані, можна починати клеїти на вікно сонцезахисну плівку.

Етап №3. Встановлення (прикатування) плівки                          

Для інсталяції плівки необхідно:

✓ Рясно розприскати розчином з розпилювача потрібний шматок плівки і поверхню скла. При знятті захисного шару це дозволить зменшити потрапляння пилу на клей.

✓ Починаючи з кута, зняти частину захисного лавсану із сонцезахисної плівки. Далі, продовжуючи змочувати розчином, звільняємо клейову основу, повільно і максимально акуратно знімаємо лавсан з усього листа. Бажано виконувати розшарування матеріалу удвох: один тримає за куточки плівки зверху (обов'язково змочити пальці мильним розчином, щоб на куточках плівки не залишилися відбитки!), інший - змочує і знімає захисний шар. Якщо немає помічника: обприскайте скло розчином, прикладіть до нього плівку і дбайливо зніміть лавсан, не забуваючи при цьому постійно змочувати клейову поверхню.

✓ Прикладіть плівку до скла клейовою стороною і змочіть матеріал зовні, щоб забезпечити хороше ковзання інструменту. Далі потрібно обережно розгладити плівку гумовим двірником, виганяючи воду з-під листа.

✓ Видалити поліуретановою вигонкою залишки рідини. Рухати інструмент слід від центру до країв, не пропускаючи жодної ділянки. Чим більше зусиль ви докладете для вичавлювання вологи, тим швидше висохне плівка.

✓ Підрізати край плівки під кутом 15 ° -20 ° за допомогою ножа. Від кромки скла до країв плівки має бути відстань 3-5 mm. Зазор збільшується в залежності від товщини матеріалу: чим товще, тим більше. При тонування скла, яке буде згодом збиратися в склопакет, потрібно заздалегідь з'ясувати розміри дистанційної рамки. Це допоможе зробити правильний зазор.

✓ Прикочуйте край плівки за допомогою вигонки і підіжміть його, використовуючи загорнуту в кілька шарів серветок вигонку або просто серветки.

Заключний етап - поставити скло на висихання, якщо поклейка відбувається на виробництві вікон. Це займе кілька днів. Приблизно через добу після встановлення на вікно сонцезахисної плівки, слід оглянути роботу і, при необхідності, виправити дефекти.

Якщо потрібно просушити кілька стекол з плівкою, їх рекомендують розставити так, щоб між ними залишився зазор для вентиляції (тобто сушити не "пачкою»).

Як усунути дефекти після встановлення сонцезахисної плівки на вікна?

У процесі і після монтажу плівки на скло можуть викликати проблеми:

- Бульбашки (лінзи) води. Залишки вологи можна спробувати вичавити до найближчого краю матеріалу за допомогою вигонки. Якщо клей вже встиг висохнути, потрібно проколоти роздуту ділянку голкою і акуратно видалити рідину.


- Запотівання і поява каламутних плям на плівці. Є візуальним ефектом, а не дефектом встановлення! З'являється через те, що під плівкою залишився мильний розчин. Незначні помутніння випаровуються через мікропори в матеріалі через кілька днів під впливом сонячного світла і тепла.


- Швидке прилипання плівки до скла. Якщо монтаж виконується при високій температурі на гарячу поверхню, плівка буде дуже швидко «липнути» до скла і таким чином ускладнювати розглажування. У разі спеки радимо рясніше обприскувати клейовий шар і скло розчином. Лавсан в цьому випадку знімають дуже поступово, по мірі приклеювання матеріалу.


- Сміття під плівкою. Велику кількість сміття видалити неможливо, потрібно переклеювання.


Запам'ятайте, скло з плівкою дозволяється пропускати через мийну машину на віконному виробництві або мити через 3-7 днів.

Дана інструкція розповідає, як встановити плівку на рівне скло. Процес тонування опуклого скла автомобіля набагато складніше. Там знадобиться інший інструмент і будівельний фен (повітродувка). Залишились питання, як поклеїти на скло вікна сонцезахисну плівку - зв'яжіться з відділом інсталяції компанії «Global Fusion Ukraine» за тел .:


(097) 504-01-01

Ще статті

Я хочу

Відправити