Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Формовка Заднего Стекла

Сухе теплове формування тонувальної автомобільної плівки на опукле заднє скло.

Дата публікації:21.02.2017

Як встановити плівку на заднє опукле скло авто?


Поклейка плівки на заднє скло авто - складний процес для новачка. А якщо заднє скло автомобіля сферичне (наприклад, як у Ланоса), то повозитися доведеться і досвідченому тонувальнику. Дуже важливо перед наклеюванням плівки на заднє скло авто правильно і якісно відформувати тонувальну плівку, щоб вона прийняла форму опуклого скла.

Ми розповімо і покажемо, як зробити суху формовку тонувальної плівки «на пудру», без застосування води. Теплове формування плівки «на пудру» значно відрізняється від класичного встановлення, яке здійснюється мильним розчином.

Переваги формування "на пудру":


✓ Пудра (дитяча присипка, тальк) - не термоемкосні речовини (на відміну від мильного розчину). Це дає можливість при формуванні плівки на скло авто прогрівати її більш рівномірно.

✓ У разі інсталяції матеріалу за допомогою мильного розчину, тонувальна плівка для авто «пливе» по склу, що істотно ускладнює її формування. При використанні пудри такої проблеми немає: плівка відмінно ковзає по скляній поверхні, але не «плаває».

✓ Техніка «на пудру» гарантує однакове прогрівання плівки для тонування авто і захисного шару (лайнера).

Ще один «плюс» даного методу - більш низькі температури роботи фена.

Необходні інструменти для формування плівки «на пудру»

Для сухого формування тонуючої плівки для авто вам знадобиться:

● тальк або присипка дитяча;

● повітродувка з температурним регулятором;

● рукавичка (бавовняна);

● змив-двірник для скляних поверхонь (SMT-17, SMT-12);

● скребки для чищення скла (SMT-71);

● різноманітні вигонки;

● ніж «Olfa» для підрізання матеріалу.

Інструменти використовуйте тільки професійні, для роботи з плівкою, та від фірм, які займаються продажем плівок і інструменту.

Як формувати тонуючу плівку на пудру перед поклейкою?


Етапи  роботи:

Перший етап - «Чищення скла»:

1. Перед початком формування тонуючої плівки для авто на заднє скло важливо ретельно очистити поверхню від всіляких забруднень і прилиплих часток. Для цього знадобиться змивка-двірник (SMT-17, SMT-12) та дюймовий шкребок (SMT-71).

2. Важливий нюанс: щоб зняти забруднення на нитках обігріву заднього скла автомобіля ідеально підійде наша губка швидкого очищення. Вона забезпечує поклейку плівки на авто без здуття на нитках обігріву, бульбашок та інших дефектів.

3. Ретельно витріть скло, використовуючи ганчір'я або серветку.

Зверніть увагу: для чищення скляної поверхні обирайте серветки без ворсу, які не залишають на склі ворсинок та пилу.

Другий етап - «Теплове формування»:

1. Нанесіть на долоні трохи пудри, надлишки - струсіть. Кількості  залишків пудри на руках досить, щоб виконати формування перед наклеюванням плівки на заднє скло авто. Далі натріть скляну поверхню пудрою.

2. Намочіть серветку водою і проведіть посередині заднього скла горизонтальну смугу, потім зробіть 2 вертикальні лінії з боків (малюємо букву H). Смуги повинні бути шириною 5-7 см.

3. Плівку, яка заздалегідь була вирізана під розмір скла, накиньте на скло авто. Важливо: тонувальна плівка накидається на зовнішню сторону заднього скла захисним лайнером вгору!

Розглажуйте матеріал так, щоб на мокрих смугах не було складок і здуття. Це дуже простий спосіб зафіксувати плівку в місцях, в яких вона не буде піддаватися формуванню.

4. Прогрійте фен. Рекомендований діапазон температур: приблизно 350 ° C.

5. Починайте формування тонувальної плівки для авто. У процесі фіксації матеріалу по краях будуть складки, які усуваються за допомогою фену. Рівномірно розподіліть складки по ширині скла, розбиваючи великі складки на більш дрібні. Формування виконується від центру до краю скла (нижньому або верхньому).

6. Візьміть фен в праву руку, на ліву - надіньте рукавичку. Рухи фена повинні бути круговими. Напрямок: по горизонталі від краю до краю, поступово просуваючись до нижнього та верхнього краю, захоплюючи при цьому гарячим повітрям близько 7-10 см матеріалу. Розгладження складок здійснюється по прогрітій тонуючий плівці для авто рухами в бік або вгору до краю скла. Якщо зморшка на плівці під гарячим повітрям стала зиґзаґоподібною, значить вона прогрілась та її можна розгладити вигонкою.

У процесі формування стежте, щоб по контуру скляної поверхні не залишилось зморшок.

7. Плівки для тонування авто від GLOBAL FUSION вигідно відрізняються відмінною еластичністю і легкістю формування. Тому при їх формуванні не потрібно ідеально підганяти матеріал під форму скла, незалежно від ступеня його опуклості. Досить відформувати плівку до стану «легкої хвилі» (шагрені). Єдиний нюанс: матеріал по контуру скла (ширина лінії 5 см) повинен бути щільно посаджений. Ніяких складок, зморшок.

Перевірити якість формування матеріалу можна за допомогою «сухого тесту» (Dry Test). Як це зробити? Зніміть плівку, розбризкайте на скло мильний розчин, накиньте плівку і видаліть з-під неї всю рідину. Якщо після цього будуть виявлені дефекти (повітряні бульбашки, складки та ін.), виконайте в цих місцях повторне формування.

Якщо матеріал лежить ідеально - починайте обклеювати внутрішню сторону скла вже звичайним способом, на мильний розчин.

Залишилися питання, як правильно наклеїти тонуючу плівку на заднє скло автомобіля - зв'яжіться з консультантом «Global Fusion Ukraine» за номером:

(044) 222-72-11 - консультації по тонуванню автомобіля, запис на тонування

Ще статті

Я хочу

Відправити