Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Рулоны С Пленкой

Встановлення плівок в склопакет на виробництві: особливості

Дата публікації:09.12.2016

​​Як правильно виконати поклейку плівки на скло-заготовку склопакета ще на етапі його виробництва, щоб поклеєна плівка не порушила конструкцію склопакета?

Здійснити бездоганне обклеювання скляних поверхонь можна лише за наявності професійних інструментів, кваліфікованих знань та досвіду. Є низка нюансів, знання яких допоможе зробити монтаж матеріалу на скло будь-якої площі та конфігурації без дефектів.

Технологія поклейки плівки у склопакет


Головні вимоги до встановлення:

Приміщення


Встановлення віконної плівки здійснюється в окремому від виробництва склопакетів приміщенні. Це запобігатиме потраплянню пилу та інших сторонніх частинок під матеріал. Рекомендовано підтримувати у кімнаті:

✓ температуру – 10-30°C (оптимальна – 20±°C);

✓ вологість – 45-85% (оптимальна – 55-65%).

Перед монтажем матеріалу скло необхідно ретельно очистити від забруднень та пилу відповідно до прописаних в інструкції з обклеювання плівкою склопакетів вимог.

Розкрій матеріалу


Розкрій плівки необхідно виконувати таким чином, щоб по всьому периметру відстань від краю матеріалу до меж скла складала 14±0,5 mm. Рекомендований зазор між плівкою та дистанційною рамкою, яка встановлюється на скло – 0,5-1 мм. Опорна кромка склопакета (при поклейці плівки на вікна за класами захисту Р1А, Р2А, Р3А) повинна бути не менше 20 мм.

Висихання плівки


Після поклейки захисної плівки скло-заготовка має висохнути до його збирання в склопакет. Тривалість цього процесу безпосередньо залежить від умов сушіння, типу та адгезивного часу матеріалу.

Для плівок:

● тонуючих (всі типи з клеєм PS, завтовшки 56 мкм) – від 3-х діб;

● ударостійких (товщиною 115 мкм з клеєм PS) – від 3-х діб;

● ударостійких (товщиною 200, 300 мкм із клеєм PS) – від 5-ї доби;

● із класами захисту Р2А, Р3А – від 7-ї доби.

При обклеюванні скла-заготовки склопакету плівкою важливо повністю видалити установчий розчин і ретельно виконати приклеювання краю матеріалу.

Приклеювання країв плівки: важливість процесу


При накочуванні матеріалу до скляної поверхні під плівкою залишається мінімум 35%, викликаного капілярними силами, установчого розчину. Волога, що залишилася, дифундує до країв плівки. Близько 70% вологи висихає за 3 доби, повне висихання відбувається за 120 діб (за умови, що клейовий шар продукту відноситься до типу PS).

Дані обставини зумовлюють відмінності у поведінці плівки, встановленої на звичайні вікна та склопакет. Якщо монтаж дистанційної рамки здійснено безпосередньо на матеріал, а простір між склом по всьому периметру заповнено герметиком, то згодом волога обов'язково збереться в «лінзи». Такий дефект у вже зібраному склопакеті усунути неможливо.

Для довідки: при обклеюванні скла-заготовки плівкою близько 35 g/м2 води залишаються. Кількість рідини зменшується до 12 g/м2 через 3-7 днів висихання. Залишкова волога поглинається осушувачем, до продуктивності якого мають бути високі вимоги.

Важливо, щоб швидкість висихання матеріалу не перевищувала швидкість дифузії вологи. Прагнення прискорити процес висихння за допомогою обдування скла або підвищення температури в приміщенні призведе до швидкого висихання країв плівки. Так як клей, що використовується, є вологостійким, подальше висихання рідини під матеріалом неможливе. Ці недоліки неможливо усунути.

Недотримання цих правил при обклеюванні скла (склопакетів) плівкою призведе до:

● підвищення у міжскляному просторі «точки роси» (аж до 0°C);

● виникненню під плівкою водяних лінз та матових плям;

● відшаровування продукту по краях;

● зменшення гарантійного періоду служби склопакета.

Правила обклеювання скла-заготовки склопакета фарбованою (не металізованою) плівкою


Виконувати монтаж фарбованої плівки в склопакет слід, ґрунтуючись на рекомендаціях фірми-виробника. Герметичний склопакет є (якщо порівнювати із звичайним одинарним склом) більш чутливим до температурних коливань. Тому недотримання норм експлуатації може спричинити деформацію або руйнування склопакета.

Головна причина руйнування скла – розтягуюче напруження, що викликається різницею температур у різних місцях скляної поверхні. Наприклад, «холодний місток» металевої, розташованої по краях склопакета, рамки збільшує різницю температур між центральною та крайовою частиною скла. При обклеюванні скла поглинаючою тонованою плівкою, особливо дуже темною, маса скла частково поглинає теплове випромінювання, при цьому нагрівання середньої області скляної поверхні посилюється.

Температурні коливання також впливають тиск усередині склопакета. При підвищенні температури у внутрішній ділянці на 20-65°C тиск збільшиться на 0,153 кг/см2 (1530 кг/м2), що призведе до руйнування конструкції.

Незважаючи на це, що відображають тонуючі плівки мають ряд переваг перед склом, пофарбованим у масі:

✓ скло з плівкою в кілька разів міцніше за скло без плівки (обклеювання скляної поверхні плівкою дозволяє підвищити його міцність з 0,2 кДж до 60 кДж на квадратний метр);

✓ встановлення матеріалу гарантує значне зменшення різниці температур між краями скла та його центральною частиною;

✓ обклеювання скла дзеркальною плівкою, яка відбиває до 90% сонячного тепла, повністю виключить ризик перегрівання склопакету.

Виробники випускають фарбовані та металізовані (дзеркальні) плівки, які поглинають або відбивають світло. Є комбіновані матеріали.

При обклеюванні плівкою скла-заготовки склопакета, радимо віддати перевагу відбиваючим (дзеркальним) матеріалам. При необхідності можна встановити і плівки, що поглинають, але коефіцієнт поглинання світла не повинен перевищувати 25%.

Важливо додати, що монтаж фарбованої плівки в склопакет проводиться на 1-е від вулиці (тобто зовнішнє) скло. Це тому, що конвекція і відведення тепла краще від зовнішнього, ніж від внутрішнього скла. Ризик перегріву конструкції при цьому зводиться до мінімуму.

Залишилися питання щодо обклеювання скла або склопакетів плівкою – зв'яжіться з професійними інсталяторами компанії «Global Fusion Ukraine» за телефонами:

● (097) 504-01-01;

● (050) 543-43-90.


Ще статті

Я хочу

Відправити