Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Рулон Пленки 1

Основні критерії якості для встановлених плівок

Дата публікації:14.12.2016

Після обклеювання пласкої скляної поверхні плівкою рівень візуальної якості скла може дещо змінитись. Тобто не слід очікувати, що зовнішній вигляд скла з наклеєною плівкою буде таким же, як до обробки.

Існує ряд критеріїв, які визначають якість встановлення на скло плівки. Важливо відзначити, що дані параметри відносяться виключно до матеріалу, але не до дефектів самої скляної поверхні.

По яким крітеріям оцінюють якість встановлення плівки?

Для визначення якості встановлення на скло плівки слід враховувати наступні моменти:

1. Період адгезії. Терміни повного висихання і усунення візуальних дефектів встановлених матеріалів різні. Адгезивний час залежить від різновиду металізованого покриття плівки та її товщини, а також від температури і ступеня вологості приміщення, в якому відбувається висихання конструкції.

Наприклад, плівки з високотехнологічним покриттям, а також спатерним висихають довше, ніж звичайні пофарбовані (тоновані) плівки або різної товщини протиударні плівки. Адгезія останніх представлена ​​в таблиці нижче:


Товщина плівки в мілах (mil)

Товщина плівки в мікронах (u)

Час усунення візуальних дефектів (дні)         

до 4  mil

до 100

30 днів

4- 8 mil

100-200

60 днів

8-12 mil

200-300

100 днів

12- 17 mil

300-425

140 днів

2. Час огляду якості. Оцінити якість встановленої на скляну поверхню плівки можливо ще до моменту її абсолютного висихання. Огляд можна зробити протягом одного дня з моменту монтажу плівки. Важливо відзначити, що до повної адгезії водяний туман, водяні бульбашки не можуть розцінюватися як дефекти.

3. Умови оцінки якості. Оглядати скло, обклеєне плівкою, необхідно зсередини приміщення під прямим кутом. Відстань від конструкції при цьому має бути не менше 2-х метрів (6,6 футів). Перегляд слід здійснювати при природньому денному світлі, але не під прямими сонячними променями. Оцінювати потрібно нормальну зону бачення, тобто без урахування 2-х дюймової (50 mm) смужки, що проходить по периметру склопакета.

4. Незначні ефекти. Обклеювання плівкою вважається прийнятним, якщо наведені нижче вади не є яскраво вираженими:

✓ водяний туман;

✓ волокна і волосся;

✓ відбитки пальців;

✓ повітряні бульбашки;

✓ частки бруду;

✓ заломи;

✓ дрібні подряпини.

5. Оцінка 2-дюймової смужки. Визначати якість плівки, встановленої на 50-міліметрової смужці, яка проходить по периметру склопакета, необхідно згідно з пунктом №2 ( «Час огляду якості») і пункту №3 ( «Умови оцінки якості»). В даному випадку невелике число сторонніх вкраплень, непомітних при низькому рівні освітлення, вважається прийнятним.

6. Зазори по краю підрізання. Допустимим вважається відстань - від 1/32 дюйма до 1/16 дюйма (або від 1 mm до 4 mm). Для матеріалів, товщина яких менше або дорівнює 7 mil, прийнятний зазор варіюється в діапазоні від 1/32 дюйма до 1/8 дюйма (або від 1 mm до 5 mm). Дані стандарти підходять для ударотривких, комбінованих та сонцезахисних плівок. Для більш темних (забарвлених або металізованих, кольорових) плівок рекомендований зазор на гранях дорівнює 1/16 дюймів (або 2 mm). Це необхідно, щоб зменшити (зробити менш помітною) світлу лінію. Слід врахувати, що величина зазору враховується в тому випадку, якщо край плівки не заводиться під штапик. Це буває коли штапика немає або неможливо його зняти (напр., на дерев'яних вікнах).

7. З'єднання плівок. Стиковка матеріалів необхідна коли площа скляної поверхні перевищує розміри (ширину, довжину) плівки. Стик повинен бути рівним, прямим і проходити строго паралельно до краю скла. З'єднати шматки плівки можна торцями, при цьому максимальний зазор в будь-якій точці  не повинен бути більше 1 mm (або 1/16 дюйма). Край матеріалу також може перекриватися або встановлюватись із зазором.

Щоб отримати більш детальну інформацію про критерії якості для встановлених плівок - зателефонуйте в «Global Fusion Ukraine» за тел .: (044) 222-72-11 або (097) 504-01-01.

Ще статті

Я хочу

Відправити