Продаж плівок, консультації:
(097) 504-01-01, (050) 543-43-90

Шановні клієнти!

Замовлення відправляйте на Вайбер 097-504-01-01

Менеджер зв'яжеться з вами. Дякуємо за розуміння.

Слава Україні! Героям Слава!

Power 70

Особливості спатерних архітектурних плівок

Дата публікації:03.08.2017

Спатерна архітектурна плівка - це сучасний багатошаровий матеріал, створений за допомогою особливої ​​технології напилення (спатерінга) найдрібніших частинок різних металів на основу з поліестеру. Металізоване покриття при такій технології значно менше самої товщини плівки.

Основні відмінності спатерних плівок від дзеркальних металізованих:

спатерна сонцезахисна плівка може мати гарну пропускну спроможність для видимого світла і практично не затемнювати приміщення, але при цьому відмінно відбивати теплове випромінювання,
звичайна металізована має дзеркальний ефект (більш темна і «дзеркальна» плівка краще відображає тепло, але при цьому слід враховувати, що при поклейці всередині приміщення не можна вибирати дуже темну плівку).
Покриття товщиною в 1-2 молекули металу методом спатерінгу дозволяє плівці без обмежень і втрат пропускати видиме світло. 

Купити якісну архітектурну плівку для обклеювання вікон від перевірених європейських постачальників і за доступними цінами можна в компанії «Global Fusion Ukraine».

Процес виготовлення

Архітектурні спатерні плівки для вікон створюються методом покриття основи тугоплавкими металами. Простіше сказати, способом магнетронного напилення від англійського - sputtering. Звідси і назва. Метал практично розчиняється на поверхні і захищає від яскравого потоку світла, при цьому не створюючи ефекту «дзеркала».

Найчастіше для процесу «спатерінгу» використовують суміш декількох металів, наприклад: срібло, цирконій, нікель з хромом, бронзи та інші. Сама операція виглядає досить просто.


Необхідний металевий сплав з чистою плівкою розміщують  в спеціальний порожній простір і під впливом позитивно заряджених іонів газу відбувається злиття атомів металу з поліестеровою основою плівки, рівномірно розподіляючи метал по поверхні. Подібна дія відбувається за допомогою плазмового розряду.

Переваги архітектурних спатерних плівок

Унікальна технологія спатерінгу дає можливість отримати ідеально прозорий матеріал з природною видимістю, без розмитості і спотворень огляду. Таке напилення покращує якість плівки, роблячи її більш міцною і стійкою, чим продовжує термін експлуатації покриття.

Поклейка спатерної плівки на скло, особливості

Архітектурна металізована плівка, виготовлена ​​методом спатерінгу, після поклейки на скло-заготовки (наприклад, на виробництві вікон) сохне 3-4 тижні. Протягом терміну адгезії можливі візуальні ефекти у вигляді запотівання та локальних водяних лінз. Необхідно враховувати цей факт при виготовленні склопакетів зі встановленою спатерною плівкою і надати більше часу для висихання плівки перед збіркою склопакета.

Архітектурна cпатерна плівка для вікон, купити яку пропонує компанія «Global Fusion Ukraine», допоможе зберегти комфортну температуру в приміщенні, захищає від впливу сонячного світла, не спотворює огляд, а також ізолює від шуму і сторонніх очей. Замовити матеріал і отримати кваліфіковану консультацію можна у менеджерів компанії за телефонами:

(044) 222-72-11      (097) 504-01-01       (050) 543-43-90


Ще статті

Я хочу

Відправити